Известие

Collapse
No announcement yet.

Да бъде, или да не бъде Alfa 147?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от simo90 Покажи съобщение
    Здравейте!
    Пиша в тази тема,защото нещо не мога да се оправя с търсачката,а и ще пиша по темата.

Взех книжка преди известно време и започнах да си търся кола,за в града. Предпочитам да е автоматик,но имам някои питания относно системата selespeed на алфа ромео.
    Четох по въпроса,особено за city mode. Въпроса ми е,това като обикновената "директна" ли е или има някои особености? И добре ли работи,или е сложена да се ползва само за кратко,иначе си ги сменяш сам?
    Другия ми въпрос е свързан с двигателите. Спрял съм се или на варианта 2.0 бензин,150 к.с. и на дизела,който е 115 к.с. Предполагам,че бензина е по-добрия вариант с оглед на повечето мощност.Но все пак кое бихте ми препоръчали? Не съм някой "джигит" да ръчкам колата,но все пак искам когато искам да върви - тя да върви.
    Колата най-вероятно ще се вкара от Италия,ако има значение...
    Хайде пробвай с търсачката повечко

Освен това чети повечко.

Селеспиид не е автоматик и няма нищо общо с автоматика.

По ред причини дизеловите двигатели на 147 са по-успешни от бензиновите.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

СЛушай търтея!

Дизелов двигател търси, ако може и да е от по-новите жтдм още по-добре....
      За селеспийда - блазни спор няма, но ако ме питаш мен са си излишни главоболия! Селе-то не е автоматик. Давам ти пример....Седиш на светофара и си натиснал педала на спирачката - това е все едно да държиш натиснат постоянно педала на съединителя при кола без селеспийд...Демек износва се през това време, през което ти си мислиш - еее карам автоматик
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        СЛушай търтея!

За селеспийда - блазни спор няма, но ако ме питаш мен са си излишни главоболия! Селе-то не е автоматик. Давам ти пример....Седиш на светофара и си натиснал педала на спирачката - това е все едно да държиш натиснат постоянно педала на съединителя при кола без селеспийд...Демек износва се през това време, през което ти си мислиш - еее карам автоматик
        А 1.6 на това купе не е ли по добре от мултиджета
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

1,6 е пълен боклук (ако питаш мен)Хем не върви, колкото 2,0 хем гори, колкото него...Като купувах колата първо, че бързах и нямах време да оглеждам много, много. Второ, че повечето 2-ки бяха или 4-врати или бяха в супер занемарено състояние....Накрая капарирах една 2.0ТС и тоя ме извъртя с парите и не се обади....(това да е за урок - без документ пари не давайте!!! ).... Та накрая видях тази моята 1.6 120коня - беше в супер външен вид - нямаше троп-лоп по окачването и видими течове, имаше всички екстри за модела + кожа (което търсех) и бях принуден от обстоятелствата да я взема
          В последствие се оказа с проблемен мотор, но ШАНС....

Ако трябва да се върна назад във времето щях да взема само и единствено дизеляк от новите или в краен случай 2,0ТС , но 1,6 НИКОГА!!!!!
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

1,6 е пълен боклук (ако питаш мен)Хем не върви, колкото 2,0 хем гори, колкото него...Като купувах колата първо, че бързах и нямах време да оглеждам много, много. Второ, че повечето 2-ки бяха или 4-врати или бяха в супер занемарено състояние....Накрая капарирах една 2.0ТС и тоя ме извъртя с парите и не се обади....(това да е за урок - без документ пари не давайте!!! ).... Та накрая видях тази моята 1.6 120коня - беше в супер външен вид - нямаше троп-лоп по окачването и видими течове, имаше всички екстри за модела + кожа (което търсех) и бях принуден от обстоятелствата да я взема
            В последствие се оказа с проблемен мотор, но ШАНС....

Ако трябва да се върна назад във времето щях да взема само и единствено дизеляк от новите или в краен случай 2,0ТС , но 1,6 НИКОГА!!!!!
            Бартер прай тогава за жтдм или за 2.0 тс
            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
            Ramstein - Benzin
            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Ще оспамим темата, но....е хубаво наистина да се мисли преди да се купува. Съветвам колегата, който търси 147 да се замисли сериозно дали му трябва бензинова лакома 2,0ТС или едно жтдм + чип ( икономично и бързо).

А за моята и мина времето...Що пари набутах в нея...Требе да я бартеросам за егати "куклата"

FIAT Coupe 16VT

Comment

Трудно ще намерите някои да бартероса читав дизелак за куцо 1.6 бензин.
                По темата: от 147 варянта е дизел+чип другото е компромис. Дизела от тези 115кс с чип е ~150кс,но по важно е въртящтия момент 275Нм с чип ~350Нм докато бензиновия 1.6 / 146Нм е ДВГ за девойки които просто искат да отидат спокойно на работа с красива кола,2.0 /181Нм е друга бира,но пак отстъпва на модерния дизел
                И най-важното,разход на гориво (все пак е криза) дизела гори почти на половина от бензина ! Остават пари за банички с боза
                Освен това този мотор (1.9 жтд)се доказа като един от най-безпроблемните,вървящи и икономични.
                Успех в избора
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

СЛушай търтея!

Не мога да ти схвана мисълта. Искаш да кажеш, че съединителя се износва, когато е отлепен ли? Според мен няма логика, би трябвало да се износва, когато "отлепя" и "залепя" съединителя, но не и когато вече е натиснат. По същата логика би трябвало да се износва и когато е пуснат и си на свободна.
                  Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщение
                    Не мога да ти схвана мисълта. Искаш да кажеш, че съединителя се износва, когато е отлепен ли? Според мен няма логика, би трябвало да се износва, когато "отлепя" и "залепя" съединителя, но не и когато вече е натиснат. По същата логика би трябвало да се износва и когато е пуснат и си на свободна.
                    Всъщност и двамата не сте прави.

Comment

Моля обясни на непросветените
                      Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Мисля, че не съм се изразил правилно...

Седиш на светофара и не си на позиция N, а си на първа, и си държиш спирачката ...и чакаш да светне зелено, за да я пуснеш и да подадеш газ за ускорение....За мен това е равносилно да седя на светофара с натиснат съединител и на първа скорост (за кола с ръчни скорости), докато чакам да тръгна....
                        ТОва са си мои размисли, щом търтея казва, че съм в грешка, не споря

FIAT Coupe 16VT

Comment

При натисната спирачка на селето не си на скорост всъщност
                          А при натиснат съединител се износва лагера много бързо

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            При натисната спирачка на селето не си на скорост всъщност
                            А при натиснат съединител се износва лагера много бързо
                            Грешиш! На скорост си. Съединителят е натиснат и лагера си се върти. Затова селеспийда изключва от скорост когато дълго време не му подаваш газ на място.
                            Не е автоматик и няма общо с автоматика освен функцията "sity" която те отменя в превключването на скорости като следи обороти на двигател, оскорост, натоварване на двигател, положение на дросел, и т.н и в оптималния момент подава сигнал и превключва предавките.
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                            X